Когато видиш некролог,
недей минава на зелено.
Виж в него знаков аналог,
че дните ти са преброени.
Вземи си дъх, за миг поспри,
огледай се във огледало,
в онези - чуждите очи,
в сърцето ден и нощ туптяло.
Смъртта в живота ни е факт,
но вечно идва не навреме.
След клик и вече си в антракт,
а всеки миг е скъпоценен.
Люби! Прости! Почитай Бог!
Щастлив - на малкото се радвай.
Когато видиш некролог -
Човек да бъдеш не отлагай.
© Гергана Иванова Todos los derechos reservados
невероятно поетично послание...!
с обич, мила Рия.