14 may 2024, 15:16

Когато всичко свърши 

  Poesía » Civil
137 0 0
Когато всичко свърши

 

Не знам кога за мен ще дойде тя!

Дали и ще почука на вратата

или ще влезе просто ей така,

като просякиня непозната?

Едва ли ще ме пита как живях,

защото аз ще бъда само спомен!

Животът ми за нея ще е грях!

Но аз от него тръгвам си доволен!

Ще тръгна с нея! Няма на къде!

Ще се отворят портите на Ада,

или пък Раят ще ме призове?

За мен и тук, и там ще е награда!

Е, на земята всичко свърши, май?

От тук на сетне горе, в небесата

ще има много вино да се лее,

и Ангелките да редят салата!

Не съжалявам! Всичко има край!

Живях! Творих! С приятели лудувах!

Животът е илюзия безкрай!

Много нощи нея я сънувах!

Готов съм да си тръгна! Може би?

Прекрасна си! Ефирна и безплътна!

Където искаш, там ме отведи!

Аз знам, че хората не са безсмъртни!

13.05.2024 г.

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??