Когато вярата спи
под тежки завивки-съмнения,
прегърната от лъжи,
когато не съм във себе си...
Когато вие мечтата,
завързана за страха
и споменът болен се мята
под сянката на съвестта...
Когато смъртта ме целува,
насила - уста в уста,
една нежна песен разрошва
къдриците на стиха...
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados