Кой
Кой, мамо, слънцето гаси,
припалва през нощта луната,
небето със звезди краси,
а сутрин крие ги в росата?
Кой прави шарена дъга
след дъжд проливен да изгрее,
да спре морето до брега...
Очите твои да се смеят?
Кой учи кучето да лай
и котенцето да мяýка?
кой скрива целия безкрай
във всяко цвете днес и тука?
Числата кой реди в хорце
и буквите, които сричам?
Кой учи моето сърце
без край, без край да те обича?
© Албена Стефанова Todos los derechos reservados