В кръгче да се наредим
бързо да се преброим.
Кой се крие, кой жуми
тук броилка ще реши.
Почваме: Едно, две, три
- аз не съм и ти не си.
После четири, пет, шест-
теб се пада тази чест.
На дървото залепи се
и очите затвори си.
Ти си първият герой
бавничко до двайсет брой!
Чак тогава ти тръгни
със отворени очи!
Кой отзад и кой отпред-
следва търсене подред.
Там отсреща зад варела-
панделката на Мирела.
А зад розовия храст-
шапката на Атанас.
Зад стобора нещо шава
бързичко се приближава.
Хем трещи и хем врещи-
жмичката се провали.
Как успя да стресне всички
тази бабина козичка.
Зад стобора тя не трае
иска с нас да си играе.
Кой се крие, кой жуми
хайде пак: едно, две, три…
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »