Коледа е и народа
хукнал е да пазарува.
Дали е беден братче той?
-На мене хич не ми се струва.
Сутрин търка си талона,
кинти хвърля от балкона,
и почива във Испания,
щото днес това е мания.
Да почиваш във чужбина,
а не в своята родина.
Всичко чуждо днес той тачи,
а по нашенското храчи.
Забравил обичай, нрави,
все на „западняк“ се прави,
ама западния ред
не му е хич приоритет.
Прави си каквото иска,
стрОшиш ли му кефа - писка.
Ето днес един гъзар,
решил че е на състезание
и колко беше той гъзар?
- До следващия светофар!
КОЛЕДА Е, хей народе...
пазарувай доброта!
Купи си мъничко усмивки
да е по-красив света...
ДОГОДИНА - ДО АМИНА!!!
23.12.2017г. ВЕСО
© Веселин Христов Todos los derechos reservados