Ей, небето се навъси.
Притъмня.
Над земята сняг заръси...
Побеля.
А във къщите е топло.
Пън гори...
И шетнята е голяма -
от зори.
Виж, софрата е готова -
пребогата.
Да е идната година
по-богата.
Коледари - рой другари -
вън припяват.
Да сме живи, да сме здрави! -
благославят.
Йорданка Туджарова
© Йорданка Туджарова Todos los derechos reservados