Тихо е. И свято.
Навън вечерен мрак.
А в къщи на елхата,
безброй свещи горят.
И заедно сме всички,
всички у дома.
Заедно с децата
до пищната елха.
Трапезата е сита.
Пълна с благодат –
на нея топла пита,
мед и шоколад.
И топло е в сърцата
през тази свята нощ.
И Бог ни е в душата
със много доброта.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados