Грее ярко в коледната ни елха
добрата, светла Божия звезда,
малки коледни слънца – свещици
мило стоплят ни душите.
Тайно Дядо Коледа дошъл нощес,
оставил той подаръци навред,
на мене до леглото нов лаптоп,
на братчето ми - Робокоп,
а на дядо - благ тютюнец и лула,
на милата ми баба - очила,
за мама - новичка пералня пак,
на тати - въдица и сак.
© Гери Грозева Todos los derechos reservados