Коледа е празник най - голям
цялата трапеза вкъщи мога да изям.
Нашата елхичка има си звездичка -
жълта и голяма, сложихме я с мама.
Виждам те и вече знам
искам нещо да ти дам.
Обичам те да кажа от сърце
на теб довечера лице в лице.
Подаръка подготвих,
но със сняг до уши навън се понамокрих.
Добре, че имах ръкавици
и торбичка с топлички мекици.
Коледа вече е дошла,
ех ще става веселба.
© Теодора Делиева Todos los derechos reservados