Коледа е!
Празнична, тържествена, изпълнена с надежда.
По цялата земя празнуват този зимен ден,
обвит във вяра, чистота и снежната одежда,
защото Исус Христос на него е роден.
И всеки сякаш по-добър е станал
и планове твори за себе си и своя род,
с цялото семейство здраво хванал
в ръце кормилото на новия живот.
И пожелаваме си здраве, щастие, успехи.
На коледна трапеза най-възрастния вдига тост.
Усмихнато и шумно ни се радва всеки
и добре дошъл е в къщи празничният гост.
И си обещаваме по божите закони да живеем
и да пазим и множим земните блага.
Доброто поведение и трудът си да възпеем
в ежедневната ни работа и с вярата в това.
Защото ни пътеката божият син показа
и посоката, в която трябва да вървим
и с живота си и себе си наказа
за да ни научи как лошото да победим.
Коледа е!
Стефан Цеков
© Стефан Цеков Todos los derechos reservados