Падат пухкави снежинки,
всичко вънка побеля,
стана синкаво и тихо
и застлано с бяла пелена.
Тичат мънички дечица,
радостно крещят навън,
носят коледна елхица
и се чува меден звън.
Коледа ни носи светлина и радост,
във сърцето се усеща топлина и благост,
весело елхата всеки украсява,
на любими хора дари подарява.
Коледната нощ е свята за децата,
даже възрастните вярват в чудесата.
© Мария Попова Todos los derechos reservados