Сребърна звезда отгоре
свети ярко в този час.
Носи блáга вест за всеки,
че Спасител е сред нас.
В двора пеят коледари
и наричат за късмет.
Мама дава им за здраве
ябълки, погача с мед
и геврече, и парица,
после тихо пожелай:
- Коледа да е честита,
радостта да е безкрай!
Бъдникът догаря бавно,
светят детските очи.
Коледата свята тук е,
песен празнична звучи!
© Мария Todos los derechos reservados