Коледен етюд
******************
Тичат малките деца.
Мятат топки от снега.
С червени бузки и ледени ръце
деца се смеят от сърце!
Снежинките летят.
Снежни човеци на пост стоят,
от децата сътворени,
от сняг, лед и моркови червени.
Черни копчета набити,
от въгленчета сякаш пришити.
Сега навън е Чудно!
Бяло, снежно, пременено,
за Коледа сякаш наредено.
На дядо Коледа брадата
пък сякаш лежи върху елхата.
Искаме торбата с еленчета и шейната
и подаръците вътре със писмата.
Те ще усмихнат децата!
************************************
© Мина Конарова Todos los derechos reservados