И ето идва...
С аромат на мандарини,
канела, баклава и мляко.
Коледа
тихичко пристъпва
и с отблясъците на снега
приказки рисува
по всичките стъкла.
И децата, нехаещи, безгрижни
навън в студа с шейни
играят чак до вечерта.
Пушек от
комини се разнася
и снежни топки
навсякъде летят.
Вкъщи топличко е и уютно.
Печката гори,
а навънка нека да вали.
Елхата вече е накичена,
а до нея чорапчето виси.
Дядо Коледа ще бърза и
на мен мечта да подари.
Мама в кухнята приготвя
разни ястия, предястия
и всякакви вкуснички храни.
На котлона тенджерата къкри
и нещо фурната пече.
Дори подът покрит е с брашно,
а на масата приготвено тесто.
Свещичка ще запаля
в Коледната нощ
и ще се помоля
никой да не бъде лош.
Тайничко ще си открадна
още мъничко сладкиш
и като легна, ще си пожелая
вечно, Господи, над мен и моите
любими хора безспирно ти да бдиш!
© Деница Гогова Todos los derechos reservados