Свещиците, запалени в нощта,
са колкото звездите на небето -
днес Коледните Светли Чудеса
си свиват малка къщичка в сърцето:
Най-първо стаички притулват
и ги постилат с тиха Добрина...
Джуджета мебели търкулват
от Смях искрящ и късче Топлина.
На дворчето беседка стъкват
хиляда синьо-розови Мечти,
от някъде Любов се пръква
и с дъжд от рози в мисли ромоли.
Сестриците ù Вяра и Надежда
Копнежите препичат до червено,
две Чаши се наливат с младо вино
и чукат се звънливо-вдъхновено,
а Щастието с полудяла прежда
от захарен памук плете поема
и Влюбени с очи се ненаглеждат,
прегръдката им сънища превзема...
Пристига дядо Коледа по шорти
на партито във твоето сърце...
В чувала носи разтопена торта
от куп Целувки с кремкаво лице.
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados