Коледният бал
Къщите танцуваха салса
на бала на снежната виелица,
завладяла ги музика,
така диво,
че косите им от
топъл кадифен уют
се извиваха от комините право
към небето.
А то, засмяно от флирта
с нещо земно,
полека порозовяваше,
накрая се предаде
и облече официалния си смокинг
с блестящите копчета.
Беше елегантно и красиво,
достойно за празничната вечеря
в нощта преди Коледа.
Чудесата от зимните приказки
се гонеха,
оплитайки вятъра
и брояха стъпките в снега,
но щяха да влязат в къщата, едва
когато чуят
тихата детска молитва,
сънено промълвена във възглавницата…
© Таня Атанасова Todos los derechos reservados