Снежинки. Хората са снежинки!
Замръзнали капки живот!
Реят се самотни и падат...
Трупат преспи! Камари от самота!
Малки! Ефирни! Прекрасни! Но, лед!
Ако се разтопят, ще потекат напред!
Не е невъзможно! Всеки има сърце!
Там е горещо!
Всеки има ръце!
Може да дарят някому нежност!
Вместо река от чиста, жива вода,
светът е затрупан в снега!
Студът е увиснал по жиците...
Чупи клони...
Пътищата са светнали
и сияят от фарове на коли и камиони...
Измамна светлина!
Хлъзгаво е! И там, в засада,
Смъртта е заложила изненада!
Така е! Не хвърляйте пясък, а доброта!
Така ще стопите леда!
Не се страхувайте, че ще се стопите!
Че ще станете вода!
Просто това е формата на любовта!
А животът е любов и движение!
Смъртта е замръзнало вдъхновение!
Изберете живота! Стопете леда!
Нека да възкръсне света!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados