Когато тъгата във мене се разстели и се сетя за теб.
Във главата ми няма друго, освен това - дали споделяш моите чувства.
И знам, че дори да не е така, аз ще продължа напред, по-силен отпреди.
Но горчивината във душата остава.
И да, знам!
Тя ще се стопи.
Но колко е дебел ледът?
Когато във мене изникне въпросът: Дали любовта ми е истинска.
Отговор няма... Просто се доверявам на чувствата си.
И знам, че те обичам - ще те преследвам, без да се натрапвам.
За да разчупя леда, обвил истината.
Но колко ли е дебел той?
И ако ми кажеш НЕ,
Ще се натъжа и мъка ще обвие душата ми, а животът ми ще стане безличен
И няма да е същото... Светът ще се промени, а сградите ще станат още по-сиви.
Но да, знам! Мъката няма да е вечна.
И тя ще се стопи.
А колко е дебел ледът?
© Виктор Георгиев Todos los derechos reservados