Поредният фалшив кумир
със глинени крака
на златен пясък се строши,
посипал стъпала,
които сам си построих,
за да се свърже с мен,
и с подмазвачески език,
по змийски раздвоен,
облиза голата ми плът
и пусна ми нега
през кучешкия зъб, забит
във босата пета.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados