Малки кончета игриви
със опашчици красиви,
с остри щръкнали ушета,
тропкат с дългите крачета.
На полянката играят,
рипат, скачат и нехаят,
рият с малките копита,
огън изпод тях излита.
Като ветрове прелитат,
в скорост шеметна отлитат,
чу ги цялата планета
тези палави момчета.
Щом пораснат като хали,
вятър гривите ще гали,
ще прескачат през реките,
ще са радост за очите.
© Валка Todos los derechos reservados
да си има врано конче,
да го яхне, до морето,
за да види си момето...
Поздравче от Шкафче!