Светът създава нови правила.
(Обаче ни едно от тях не спазва.)
Дори да бъдеш доверчив и благ –
зениците на совите са празни.
И те не са това, което са –
ни мъдрост, ни съчувствие съзирам.
Но вярвам, че в добрите небеса
навярно Раят нейде се намира –
и пролет в тишината възцарява
ухайно ронения липов цвят
сред кадифения зелен брокат
на току-що разбудена морава .
Не в свят на суета и на обрат,
където никой никому е брат!
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados
Хареса ми!
"където никой никому е брат!" малко на английски словоред ми заприлича