Светът завинаги се сгромоляса,
а вчерашните идеали и мечти
като боклук захвърлени в калта,
ненужни вече са нали е ясно
и Феникс няма го в пепелта.
И няма вече чест и уважение
за жалост всичко е пари.
За продан е България на масата.
Народът чака второто пришествие,
но няма го Иисус да ни спаси.
Копнея аз за миналото време,
не ми харесва този свят сега.
Заключвам си душата за последно
и мятам ключ в най-тъмен кладенец,
а сетне се изнизвам като дим безследно.
Св. Тонев
11.03.2018 г.
© Светлан Тонев Todos los derechos reservados