Сойка – птица присмехулка,
шавна в клюмналия орех.
Пита медена търкулна
здрачът, вместо да говори.
Блесна пламнала свещица,
пламъчето затанцува.
Дядовата воденица
грейна – празнична хоругва.
Ангел тук нощес е слязъл.
Чупнал си е благ порязник
и за кратко е полегнал.
И душицата ми празна
да прегърне е сколасал –
с бяла приказка и ледна.
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados