ЛюбоФ N-ска
склЕротични строфи
АЗ ИСКАМ да те помня все така –
наежен, гологлав, пропагандиращ!
Да те помилвам с пламнала ръка
и да усетя твоя дъх пулсиращ.
Не зная кой, какъв, отде се взе,
чии идеи си прегърнал здраво?
Да те запомня искам – от нозе,
та до главата – целия направо.
Не може друг да ме манипулира.
Въпросът просто вече е решен.
И знам с кого, ах, ще се коалирам -
с най-твърдия партиен член!
* * *
ОХ, ПЪШКАМ под валутен борд,
но, пъшкайки, все пак мечтая
и аз да лъсна на билборд
като оная или тая.
С реклама, ако не успея,
поне да вляза в някой борд!
Ах, за валутка как копнея…
Дори да стигна до аборт.
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados