Бавно той сече синия океан,
мигновено разделя водата,
корабът на мечтите продължава
по мокрия път на свободата.
С високо вдигнати платна -
за всяка мечта надежда голяма;
и с вълните корабът се бори -
връщане назад сега няма.
Екипажът на борда брои
всеки остров след тях оставен,
а корабът следи и проверява
някой да не бъде забравен.
Корабът превозва в страната
разни мечти и надежди безброй –
в страната на сбъднатите мечти,
в страната, която знае само той.
© Никица Христов Todos los derechos reservados