20 ago 2009, 15:46

Корен 

  Poesía
445 0 8

Кръвта, която ме роди, изстива.

Дошло е време, извървян е път.

Закон природен е. А в мойта плът

тя, същата, гореща е и жива.

 

Пулсира млада в моите деца,

по бузките им свежа аленее.

Нима ще помни някой, че старее

и все по-бавно бие в две сърца.

 

И аз забравям, само нещо в мен,

като приятел най-добър говори:

човек живее и чрез своя корен,

макар да е нагоре устремен.

 

Макар, че чрез децата си живеем,

ний идваме от своите деди

и те са черноземните бразди,

върху които ние с тебе зреем.

 

© Гинка Гарева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??