Едва сега
цял свят разбра
колко са тежки
царските корони.
Ни с думи жежки,
ни със патрони,
не може да убиеш
тези корони.
Кашляш и смьркаш
щом нещо сбьркаш
и не знаеш откьде
всичко туй сега дойде.
И на всичко туй напук
нито чесьн ял,ни лук,
ходиш си вьв кафенето
и ядеш с мерак кюфтето,
а че друг ще заразиш -
що за него ти да бдиш?
Нека сложи той корона
и ще види как на трона
трудно е да си седиш,
камо ли пьк и да бдиш!
© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados