Космично
Слънцето отново е петнисто.
Бълва термоплазмени фонтани.
А Земята, синичко манисто,
се облива в северно сияние.
Ядросливането му горещо
щедро с топлината си ни храни,
ала ще се изпечем зловещо,
ако не седим на разстояние.
© Петър Варчев Todos los derechos reservados
Това също е страхотно!