Каква е тази животинка мила
и в тревата тихо се е скрила?
Бавно, бавно из полето крачи,
къщичката своя по земята влачи...
На гърба с къщурка здрава,
коктенурка малка се задава.
Черупката на кръгове красива,
кафяво-жълта багра се извива.
Уплаши ли се, ех, главичка свива
и в къщата своя бързо се скрива.
Но погалиш ли я нежно, търпеливо,
дарява ти късмет и тръгваш щастливо...
© Елена Калчева Todos los derechos reservados