Нощ – точно в полунощ.
Луна – нова е дошла.
Две очи се отразяват.
Бездомният котак пак
ловува в този мрак.
Тих е и прецизен.
дебне малкото мишле.
Бърза да го изяде.
Стойката ловна е заел.
Всеки мускул в готовност е привел.
Скок и за миг спомина се мишлето.
И котакът после се облиза .
и без угризения към своя дом се той изниза.
Доволен се изтегна и не след дълго мъркайки
захърка.
И сякаш всичко вървеше тъй добре – докато огромен плъх
при него не дойде.
Беше грозен и свиреп с очи кръвнишки и зъби на мамут.
Без колебание приближи се до котака и го захапа за опашката космата.
Нашият ловец велик хукна нахапан и пребит от едно мишле голямо.
И до днес белег от плъха му остана.
Сега е на диета и не похапва малките мишлета.
© Луциян Кацев Todos los derechos reservados