Oтъркаля се в снега
моето коте бяло,
после близа по прага -
млякото разляло...
И лежи сега увито
в топло одеяло.
Болничко ми е горкото -
кашля до премала.
А килера вече
мишки са превзели.
Моето котенце-герой
иска мишки бели!
© Радка Миндова Todos los derechos reservados
KOTE
Във снега се отъркаля
котето на кака,
и изблиза шепа цяла -
сякаш че е мляко...
А лежи сега увито
в топло одеяло.
Болнички са му ушите -
кашля премаляло.
Стига, коте, боледува -
мишките на воля
цяла вечер ще празнуват
котешката болест.