Котка - демон,
гледа ме от тъмен ъгъл.
Котка - демон,
със очи блестящи,
взира се в душата.
Пак остри нокти,
пак ловува скришом
в лов на тайни.
Пак се срещнах
с тази котка - демон.
Този път при залез слънце,
гледайки с немигащи очи,
гледаща през моята душа,
пак достигна тайната
и пак я улови.
Струва ми се
тази котка - демон
не е сън наяве.
Тя чудовище е,
от отвъден свят пристигнало.
Тя е черен гарван,
долетял на лобно място.
© Илия Иванов Todos los derechos reservados