Ако грозна съм като Смъртта,
с едно око и полусляпа...
Ако лишена съм от... Красота...
И нестройна... Вероятно...
Дали до мене тихо ще се спреш -
за да видиш ми душата?...
Или онази другата ще избереш,
омаяла те с красотата си?...
Душа и външност... Помисли!...
Коя от двете ще излъже?
Изборът го правиш само Ти -
преди това кажи, защо си тъжен?
© Ивелина каменова Todos los derechos reservados