Козунак със захар
Непозната варварка попадна в моя дом.
От светлата страна Великден ни погледна.
От чужденец до гост, нарамен с потайности,
разтоварихме с нейните и свойте безразличия.
В разговори за потребното и за излишното
премина празничното пиршество.
Дали в случаен порив или в тегоба
вменихме нейните далечни паметни слова.
Човекът и историята свидетелстват
по веднъж за изменения в реалността -
натрупвания и динамизации в абсурдности;
редици от необхванати случайности.
© Мария Todos los derechos reservados