КРАДЕЦ В ХРАМА
Нощеска Господ е сънувал,
че някой е ограбил храма
и свил е сребърната утвар,
и плащеницата я няма,
издрал е вехтите икони,
избил е златните витражи.
Дали тополата на двора
кой бил е може да ми каже?
Какво крадецът си е купил
с открадното – аз не зная.
Валят през срутения купол
безброй звезди, дошли от Рая.
И Господ Бог ще се събуди,
ще влезе – светъл! – във душите
на низши, просяци и луди –
които чакат го честити.
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados