12 jul 2014, 23:27

Край реката 

  Poesía » Otra
320 0 2

Вървя сега край селската река
и спрях   се за  да я погледам.
Не беше тя обраснала така,
и по- е мътна, както гледам.

 

В средата тънка ивица шурти.
А някога бе по-голяма...
И рибите сега не виждаш ти!
а няма и дълбока яма!

 

Аз виждам и обраснал кеменак...
С ръце тук риби сме ловили,
и после в гьоловете за капак,
със плуване творяхме сили.

 

Не съм сега онуй момче
и радостта ми тук я няма.
И  времето по друг път днес тече...
Живота е заблудата голяма!
 11.07.2014г.Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??