полски
път прашен
унила Извива
нишка
край
реката.
В
постелка
н от
и е прашинки –
с в злато,
в а унило
о т дреме
в а полски
а път.
р Към
п слънчевия
светъл
пътя кръг
от се
път стрелва
сънения ястреб
и тегли в маранята
Извива прашен полски път
унила нишка край реката.
В постелка от прашинки – злато,
унило дреме полски път.
Към слънчевия светъл кръг
се стрелва ястреб в маранята
и тегли сънения път
от пътя – право в синевата.
2.08.2000
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados