''Кралица на мечтите''
От зрънце доверие ще те посея,
в шепа от мойта самота.
Всяко утро ще те поливам
с непролята от мене сълза.
Ще те отгледам с Надежда.
Ще вградя в теб скръб и тъга,
но ще ти вдъхна и Сила,
и вяра, че има добро на света.
Ще приготвя за тебе премяна,
зашеметяваща трябва да си!
Нищо не е случайно,
Ти си Кралица на моите мечти!
С одежда - изтъкана от времето,
с пантофки -с панделки от копнеж,
с огърлица - от всичките ми спомени,
с корона от изживяното страдание!
На всичко ли ще те науча
преди да тръгнеш, може би...
Неволята - най-добрият ни учител,
трябва ли ти помощ, нея потърси.
Сега върви, задачата е сложна -
в короната си всички болки събери,
грешките на хората прощавай,
да бъдат по-добри ги научи.
Не забравяй: Никого не подминавай,
усмихвай се, дори да те боли.
А когато се почувстваш изтощена,
дори и да съм побеляла, при мен се завърни!
© Даниела Василева Todos los derechos reservados
Поздравления!