КРАЛЯТ НА МАЧА
... да бе ме кръстил тати Лео Меси
или – защо пък не? – и Мпапе,
тя – мама, щеше питка да омеси! –
да каже: – Тръгвай за Катар, хлапе!
И да не ми се връщаш тук без купа!
Роден си за световен ореол.
И аз – щом хапнах пилешката супа,
започнах да бележа гол след гол.
Вратарите на чуждите отбори
видяха се във чудо него ден.
Със съдията почнахме love story –
с любов отсъди дузпата за мен!
Изпълних я! – по-точно от Стоичков.
И стадионът страшно изрева.
И в този миг решено беше всичко! –
световен шампион! – със 3 на 2.
Играта беше твърда. И – коварна.
И головият пас бе твърде къс.
Обаче утре – тръгна ли през Варна,
ше бъда Лео Меси – number first!
18 декемврий 2022 г.
гр. Варна, 19, 55 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados
Като Валери си си фърст