В съседна приказка попаднах, значи,
а звярът, бесен и безкрайно тих,
захапал пура "Монтекристо", крачи...
намерих се в готически триптих!
Вибрира тътен и пулсират вени...
(дано обича, Боже, мусака!)
за мислите му давам цяло пени...
(не бива да припадам баш сега!)
Ми, взех, че му прекóпах зеленчука
подрязах даже розовия храст...
то, вярно, че съм малко самоука,
понякога и напаст с нежен глас,
но идеално мигам на парцали
и кичурите си на пръст въртя.
Дочух, че има принцове заспали,
но мене Звяр направо ме огря.
А аз така, раздавам го принцеса,
по съвместителство и градинар,
на второ четене съм поетеса...
... сега нещата май са на кантар!
Ядосан ми е, то се вижда ясно -
оскубах му проклетия спанак.
В момента вдишва и издишва бясно.
За розата му... как да кажа... как?!
... и напоследък май като ме види
му трепка сякаш левия клепач,
а мислех да залагам на флуиди,
щом цъфнат орхидеите по здрач.
Върви напред-назад, умът му щрака -
навярно хвърля и ези-тура.
Изтръпнала съм, к'во ли ще ме чака?!
... а той пристъпва!... Боже! Ще умра!
По устните ми плъзва остър нокът,
ще ме целуне май... не ме е страх!
Притиска ме, разпада ми се кокът...
... то, значи, розите ще готвя с грах! :))
Жени Иванова
(втора част на "Снежанка и най-точния GPS"
https://otkrovenia.com/bg/stihove/snejanka-i-naj-tochniya-gps )
© Jasmin Todos los derechos reservados
И ми светна цялата история!
Нали съм селянин без късмет:
обичам практиката без теория!🤣