Красота си ти, магия бяла,
нежност съвършено разцъфтяла.
С твоя лъх и дъх, и с взор, с мечти
пролетта, усещам, с теб лети
и живот отново е посяла.
Надеждата чрез тебе е събрала
обичта в едно, природно цяла
и в речта на любовта звънти
свежоструно " Красота си ти " .
Добротата си безкрай отдала -
душата ми, повярвай, е познала
в тебе творческите висоти
на Създател щедър и с черти
Негови си днес така изгряла...
Ненагледна красота си ти.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados