Той поспря на сянка;
но това беше рядка сянка.
Листата бяха отмалели,
а други наторяваха почвата.
Легна върху тези,
лежащи отдолу,
и погледът му загледа
трептящите отгоре.
Той видя скелетите им:
слънцето бе техният рентген.
Понякога лъчите го ослепяваха
или просто клепваше,
а те шумоляха -
даже когато не ги виждаше.
Лъчи рисуваха върху клепачите му,
а той продължаваше да гледа
ситните капиляри,
които като мрежа
плуваха в червена светлина.
После притъмняваше
и отново пламваше.
Докато той отиде
да търси красотата
още по навътре.
МОЖЕ БИ ТАМ
Я БЕШЕ ИЗГУБИЛ...
© Стоян Тодоров Todos los derechos reservados