25 ago 2013, 18:23

Кратка изповед 

  Poesía
464 0 6

Откак на този свят живея

не съм откраднал и конец.

И се гордея, благовея

пред тоз запазен в мен венец.

 

И няма път или пътека

да съм зацапал, замърсил.

Харесвал съм пред мен Човека

и в нищо аз не съм грешил.

 

И лоша дума не съм казал

на близък, даже и на враг.

И никого не съм наказал

във светъл ден и в тъмен мрак.

 

На много с нещо съм помагал

и давал съм от моя хляб.

И името си съм залагал

във този свят окат и сляп.

 

И колко още съм направил

със чисти помисли, добри.

Дали на всички съм се нравил

и ти го, Боже, провери!

 

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??