8 feb 2007, 23:27

Крило 

  Poesía
710 0 2

Усмивка млечна

копринена мечта оплита.

Закрила “вечна”

чрез топлината на крило отлита.

И бебето само остава,

но няма страшно и запява.

Дъждът търкаля се на тънки струйки

(по перушината кафява)

и птичето от студ сковава.

Приказка ли е това

и щастлив ли и е краят?

Как мислиш ти?

Замисляш ли се изобщо?

Знаеш ли какво е изгубени мечти?

А питаш ли се всеки ден защо?

Защо се сгушват птичките сами?

Защо ледът край тях не се топи?

Когато дойде труден ден

очаквам ти да си до мен.

Не ме обричай да тъгувам,

от тебе само се интересувам.

А няма ли тук щастие за теб –

върви си. Първо прегърни ме,

за последно парещото тяло да усетя,

и чак тогава остави ме.

© Маргарита Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз те обичкам птиченце! Хубаво е да ти напомнят какво, по-точно кого имаш до себе си.
  • Ох,мила много си сладка.Не съм сигурна,дали знам за кого говориш и дали въобще имаш някого предвид,но знай,че аз ще съм до теб и двете с нашата топлина ще стопим леда!Обичкам те!
Propuestas
: ??:??