"Нищо лично, само констатирам прочетеното..."
argonyk (Димитър Никифоров)
Да си критикар е модно,
ама баш професионал -
с думичка една, негодна
да нахвърлиш дребна кал...
Критикарството увлича,
щото пуска и фандък -
още щом в школо засрича,
сякой грабва злъчен лък...
Казвам ти – Не можеш, друже!
Що се мъчиш, зарежи!
Пипето ти се изпружи
с тези римки-кандърми...
По-добре гората хващай -
виртуален шумкарлък,
и четмото не изпращай,
зер не става то за прък...
Критикарската е трудна -
фъргаш дума на мегдан...
може кремаклийка бясна
да те пуцне в люта бран...
И не знам, умувам още -
критикар да се главя,
та в душиците да пощя
и кахърец да родя...
Важното е - мен да няма
кой да мята на софра....
Думи... (работа голяма),
но те хващат и в съня...
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados
Хубав ден ви желая!!!