представата за себе си
е най-кривото ни огледало
а най-често
в него се взираме
прегърбена е истината
под напора на толкова желания
друго лице
друго място
друго време
друга любов
друг живот
само една и съща смърт
тогава е началото ни
съжаленията са мъглата в очите ни
а отражението е толкова бистро
стъклена врата
зад нея миналото маха на бъдещето
© Надежда Тошкова Todos los derechos reservados