Obra no adecuada para menores de 18 años
Масата е кръгла, но без рицари,
и Страната е останала без чудеса,
принцове по потници без ризници,
а Красавицата още спи сама.
Даже и на на Лудия шапкар
дъската му не ще да хлопа,
а съвременният мъж-бунтар
обул чорапите на Пипилота.
Лейди ще се скита без да бърза,
че Скитникът ù бил със недостатък,
на номера с вечерята се върза,
а оказало се - актът му е кратък.
В джунглата ще си потърся мъж -
природен тип - почти Маугли,
да ме закара във нецъфналата ръж,
да ми говори за останалите мухли.
Приложението "Генитален херпес"
върви безплатно с телефона в пратката,
да бе помислил по-навреме , Херкулесе,
не би сърбяла те жестоко патката.
Малката русалка малка вече не е,
принцът е основната ù мотивация
замъкът , каляската и прочие,
на туй му викали еманципация.
Звярът гледа Бел - "какъв бонбон",
токчета нахлузва да изчезне в мрака,
да ги събуе в къщата на някой си Гастон,
докато потъпква святостта на брака.
Рапунцел е разбрала вероятно,
макар че често й влиза коса във очите ,
че акъл и девственост се губят безвъзвратно,
особено през лятото във Китен !
Братя Грим трият си спиралата,
40-ят от всичките разбойници е сам.
Жасмин ще повиси на магистралата,
от която почва улица Сезам.
И как да тръгнеш по света
по следите бледи на химери,
да изкачваш бобени стъбла,
виж Немо - никога не се намери.
Днес не ни се случват мостове,
затова са замъците празни,
няма как да стигнем портите
и затуй сме вечните еднообразни.
Книгата издъхва непрелистена,
не оставяй на циник да те омае,
с философи пълно е - наистина
и той си мисли, че Те знае.
И 7-те му смъртни гряха умряха,
принцът не от мъка се обеси,
а от туй, че страшно много не успяха
да са мъничко достойни за принцеси.
Глупост малка, но пък вечна,
това е любовта във приказките,
пътят, дето казват, че е Млечен,
се пресече, да го вземат дяволите.
В Малкия принц недей се влюбва никога,
той е просто дете и такъв ще остане,
не пропускай стотиците хубави мигове
заради една мечта и няколко бляна.
Шехерезадо, страшно се обърка книгата,
а по страниците сладко от смокини лепка.
1001 нощ ли не ти стигнаха
да се научиш да боравиш с фотоклетка.
© Радост Вълчева Todos los derechos reservados