В кръчмата е димно и горещо.
Смърди на алкохол и на цигари,
запалени като църковни свещи,
в които бавно времето изгаря.
Потта като разлято вино лепне.
Певец подгрява жаждата с чалгия.
Вместо покривки, има стари вестници
и трезвеник след прочит да пропие.
Псувни летят и блъскат се в стените.
Вратата скърца, сякаш е сърдита.
Давят се във чашите лъжите.
В джобовете пък тишина е скрита.
Кръчмарят пълни и брои кертици
и благославя хорските неволи.
Не са му нужни умни политици.
По избори за същите се моли.
Кошерът е с търтеи препълнен.
Без пчели реколтата е харна.
Тръгналият скоро ще се върне,
подплашен от живота - черен гарван.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados