За глъмота нареждам се до вазе
със нищосказване в локумен сапунлък.
Откъмидейно мозъкът ми празен
ще сътвори пореден сакатлък.
Подготвям ви за мъдрословие спаружено
от слънцепека Музовъпросителен -
Едно такова ми е, хахотеменужено,
дъждовнокапково и с дух съмнителен.
Но стига с психотематичност
от каналоразумен типаж -
Познат съм ви, поредна кукуличност,
главозапълнена със шизоекипаж.
Сега ще съм ви гид тип сценовод
из лабиринта от гробоковчези,
където следвате един животоход
от който никой жив не ще излезе.
Но що ли слепогледайки овчерахатно
си мислите, че сте безсмъртнодейни?
И търсите все кръгоквадратно
подволното, което тука пей ми?...
Париждекарно следвате миражопът
илюзоистинен, капаноминен.
Нетленността не е в човекоплът,
а истината не е с оттенък винен.
Разбраноказано ли тук се изразих,
или ви трябва и розетокамък?
Гласораздайте за този Жоростих,
а нищоразбралите да продължат нататък!
15.06.2023.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: